Woensdag 04 februari 2015

Winnen met Leren stopt vooralsnog

Het project Winnen met Leren van FNV Bondgenoten is vooralsnog stopgezet. Vanwege problemen met de bekostiging ervan, is het daarom niet meer mogelijk om Ontdekcheques aan te vragen voor een opleiding of cursus.

Ambassadeurs maken een werknemer enthousiast over de Ontdekcheque. Foto: Chris HeijmansFNV Bondgenoten startte Winnen met Leren in 2011, met behulp van financiering vanuit de sociale fondsen van Mode- en Sportdetailhandel, Gemengde en Speelgoedbranche en Bloemen- en Plantendetailhandel. Omdat in de bovenstaande cao-gebieden op dit moment geen cao tot stand kan komen, droogt daarmee helaas ook de financiering van Winnen met Leren op. In een aantal gevallen is het sociaal fonds zelfs opgeheven.

FNV Handel betreurt dat in hoge mate, maar kan op dit moment geen andere conclusie trekken dan het project nu even te stoppen.

Doorstart
Dat betekent overigens niet dat de stekker definitief uit het project wordt getrokken. "We hopen Winnen met Leren later te kunnen laten doorstarten in een nieuw jasje", laat waarnemend projectleider Ron Peters weten. "In het voorjaar van 2015 hopen wij dan ook met nadere berichtgeving te komen. We hopen op goed nieuws, want de ontwikkeling van werknemers in de handel vinden wij nog steeds ontzettend belangrijk", aldus Peters.

Ontdekcheque
Het project Winnen met Leren maakte het voor honderden werknemers in de handel mogelijk om middels een Ontdekcheque van maximaal 750 euro een cursus of opleiding te volgen. VakbondsAmbassadeurs Scholing werden daarbij ingezet, die werknemers actief opzochten op hun werkplek en gesprekken voerden om opleidingswensen te bespreken. Deze opleiding moest bijdragen aan de versterking van de positie van de werknemer op de arbeidsmarkt.

"Onze ambassadeurs hebben heel veel Ontdekcheques uitgezet in heel Nederland. Daarmee hebben heel veel werknemers zichzelf verder kunnen ontwikkelen", zegt Peters. Geld is voor veel werknemers een spelbreker om niet in jezelf te investeren. Die drempel heeft Winnen met Leren voor velen kunnen wegnemen.

Deel dit bericht via:

Donderdag 27 november 2014

‘Werknemers moeten zelf regie krijgen over scholing’

CDA en D66 willen dat werknemers zelf de regie krijgen over hun scholing. Zo zouden ze een persoonlijke spaarpot moeten krijgen om een cursus of opleiding te volgen. Dat stellen de partijen deze week voor in het debat over de begroting van Sociale Zaken.

Voor veel werknemers zit het geld voor scholing in potjes waar je zelf niet bij kunt. Volgens de twee partijen is dat een gemiste kans. Als je bijvoorbeeld je baan dreigt kwijt te raken, of jezelf wilt omscholen naar een andere sector, kun je nu vaak geen aanspraak maken op dat geld.

Voor FNV Bondgenoten is scholing een belangrijk speerpunt. De vakbond zet al jaren in op een ‘leven lang leren’. Werknemers moeten zich blijven ontwikkelen, zodat ze aansluiting blijven vinden op de altijd veranderende arbeidsmarkt.

Ontdekcheque
Om die reden is de vakbond enkele jaren terug het initiatief Winnen met Leren gestart. Werknemers die werkzaam zijn in een van de vier deelnemende branches, de Gemengde- en Speelgoedbranche, de Woonbranche, Tuinbranche en de Mode/Sport/Schoenenbranche, kunnen een Ontdekcheque ter waarde van 750 euro aanvragen. Daarmee kun je een cursus of opleiding volgen die bijdraagt aan de versterking van je positie op de arbeidsmarkt.

Doordat veel werknemers in de deelnemende branches te maken hebben met baanonzekerheid, worden veel cursussen aangevraagd met omscholing als doel. Zo vertelde verkoopmedewerker Maarten dit jaar op onze site dat hij zich met de Ontdekcheque aan het omscholen is tot fitnesstrainer. "Als de Ontdekcheque er niet was geweest, had ik dit nooit kunnen doen", aldus Maarten.

En voor Bijenkorf-medewerkster Petra kwam de Ontdekcheque als geroepen, toen bleek dat haar contract niet werd verlengd. Dankzij het scholingsproject kon Petra een cursus Management, Leidinggeven & Coaching gaan volgen. "Dankzij deze cursus wordt mijn positie op de arbeidsmarkt er alleen maar beter op", aldus Petra.

Politieke maatregelen
Eind vorige maand liet het kabinet al weten het komende jaar veel maatregelen te gaan nemen om volwassenen te stimuleren om te blijven leren. Volgens het kabinet is het hard nodig dat iedereen zich ervan bewust is hoe belangrijk een 'leven lang leren' is. De arbeidsmarkt verandert immers snel, en ook voor werknemers is het belangrijk dat ze alle veranderingen in hun eigen baan kunnen bijbenen. En dat het gemakkelijker wordt om van baan te veranderen of jezelf om te scholen.

Werk je in de handel en wil je ook investeren in jezelf? Vraag dan de Ontdekcheque twv maximaal 750 euro aan en waag jouw sprong in de toekomst!

Deel dit bericht via:

Maandag 13 oktober 2014

Zoeken naar een opleiding met toekomst

Als VakbondsAmbassadeur Winnen met Leren stimuleert Bianca Doomen (34) haar collega's op het distributiecentrum van Albert Heijn om een cursus of opleiding te gaan volgen met het ontwikkelingsbudget. Sommige werknemers weten wel dat ze een opleiding willen volgen, maar lopen vast door de vele mogelijkheden die er zijn. Ook daarbij kan Bianca helpen.

Bianca Doomen in gesprek met Ihsan KhomaisiVandaag heeft Bianca haar collega Ihsan Khomaisi over de vloer. De 36-jarige magazijnmedewerker kwam onlangs naar haar toe, omdat hij graag een opleiding wil gaan doen. Hij komt er alleen zelf niet uit. Daarom heeft Bianca een afspraak met hem ingepland, zodat ze samen alle mogelijkheden kunnen doornemen.

Al snel wordt duidelijk dat Ihsan een opleiding wil gaan doen, omdat Albert Heijn over niet al te lange tijd de distributie wil gaan mechaniseren. Daardoor is de kans groot dat zijn functie komt te verdwijnen. Ihsan: "Ik wil me voorbereiden op de toekomst. Ik werk hier al sinds 1999 en zou het liefst bij Albert Heijn blijven. Ik heb een vast contract en ken inmiddels veel mensen. In al die jaren heb ik veel opgebouwd, dus dat wil ik niet zomaar weggooien."

Mechanisatie bij AH
Bianca vraagt hem naar zijn eerdere opleidingen en probeert er achter te komen wat Ihsan kan en wil. Bianca: "Niemand weet wat er straks precies gaat gebeuren als de mechanisatie komt. Sommige collega's besluiten zich daarom om te scholen, zodat ze iets heel anders kunnen gaan doen straks. Zo heb ik een collega die nu een opleiding tot beveiliger volgt."

Ihsan weet echter zeker dat hij bij Albert Heijn wil blijven. Hij wil voorbereid zijn als er straks machines komen in het distributiecentrum, zodat ze hem daar kunnen inzetten. Met die informatie gaat Bianca aan de slag en zoekt ze samen met Ihsan naar opleidingen die aansluiten bij zijn wensen. Zo weet Ihsan bijvoorbeeld al dat hij liever naar school toe gaat, dan dat hij een thuisopleiding volgt.

De juiste opleiding
Na enig speurwerk van Bianca is Ihsan eruit. Hij wil een MBO-opleiding gaan volgen tot servicemonteur. Bianca: "Soms kost het even tijd om de juiste opleiding voor iemand te vinden, maar het geeft me een goed gevoel als ik iemand verder kan helpen. Ik ben blij dat ik een opleiding voor Ihsan heb kunnen vinden die hij interessant vindt."

Werk je in het distributiecentrum van Albert Heijn en wil je ook investeren in jezelf? Kijk op AH Plaza, vraag een Ontwikkelingsbudget aan en waag jouw sprong in de toekomst!

Deel dit bericht via:

Woensdag 01 oktober 2014

Automatisering bedreigt banen

In de distributiecentra van Albert Heijn is het al jaren onderwerp van gesprek: de automatisering die eraan zit te komen, waardoor er banen zullen verdwijnen. Deze week uitte ook minister Asscher van Sociale Zaken die zorg. Maar er wordt ook naar oplossingen gekeken, zoals omscholing.

Lodewijk AsscherOp een congres over de invloed van technologie op de arbeidsmarkt zei Asscher dat hierdoor de werkgelegenheid bedreigd wordt. Computers, robots en andere vormen van automatisering nemen steeds meer werk van mensen uit handen, waardoor de werkloosheid in de toekomst mogelijk stijgt.

Zo kan het werk van bijvoorbeeld magazijnmedewerkers worden overgenomen door robots. Die worden namelijk steeds goedkoper, en bovendien zijn ze nooit ziek en werken ze 24 uur per dag door.

Ontwikkelingsbudget
Werknemers van de distributiecentra van Albert Heijn maken zich al jarenlang zorgen over de automatisering. Dat is een van de redenen waarom het ontwikkelingsbudget van Winnen met Leren zo goed ontvangen wordt op de werkvloer. Met het ontwikkelingsbudget kunnen medewerkers van de DC’s namelijk een cursus of opleiding volgen. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt door werknemers die zich bijvoorbeeld willen laten omscholen.

Selçuk Demirci is VakbondsAmbassadeur Scholing bij Albert Heijn, en spoort collega's aan om een opleiding te gaan volgen. "Zeker omdat hier over niet al te lange tijd wordt gemechaniseerd", legt Selçuk uit. "Denk aan je toekomst", zeg ik dan ook tegen zoveel mogelijk collega's. "Zorg ervoor dat je een diploma op zak hebt. De maatschappij verandert, de mensen veranderen. Het blijft niet altijd zoals het nu is. Daar moet je als werknemer op voorbereid zijn", vindt Selçuk.

Bang voor werkloosheid
VakbondsAmbassadeur Jan Brantjes merkt dat de op handen zijnde automatisering voor veel collega's een reden is om een opleiding te gaan volgen. "Sommigen zijn bang om over een tijdje werkloos te raken", vertelt hij. "Zo heb ik collega's die daarom een opleiding in de techniek willen volgen, in de hoop dat ze daarmee ook in de toekomst in de DC kunnen blijven werken. Niemand weet wanneer die automatisering er precies komt, maar je merkt wel dat sommige werknemers graag voorbereid zijn op hun toekomst."

Net als FNV Bondgenoten erkent ook minister Asscher het belang van opleiding en scholing. Om Nederland voor te bereiden op de automatisering moeten werkgevers volgens hem continu investering in de ontwikkeling van werknemers. Daarbij speelt van-werk-naar-werk begeleiding volgens hem een grote rol. Zo kunnen werknemers die moeten vrezen voor hun baan zich laten omscholen naar een baan in een kansrijke sector.

Werk je in het distributiecentrum van Albert Heijn en wil je ook investeren in jezelf? Kijk op AH Plaza, vraag een Ontwikkelingsbudget aan en waag jouw sprong in de toekomst!

Deel dit bericht via:

Vrijdag 27 juni 2014

Winnen met Leren in Londen

Dat scholing werknemers sterker laat staan op de arbeidsmarkt, weten ze in Groot-Brittannië als geen ander. De Trades Union Congress (TUC), de Engelse FNV, is al ruim twaalf jaar bezig om collega's bij te scholen. En dat doen ze met veel succes.

Ambassadeurs en bestuurders van Winnen met Leren bij IcelandDankzij Union Learn, de scholingsorganisatie van TUC, krijgen elk jaar 230.000 mensen opleidings- en leermogelijkheden via hun vakbond aangeboden. Union Learn is dan ook een bijzonder inspirerend voorbeeld voor Winnen met Leren. Onze VakbondsAmbassadeurs reisden deze week af naar Londen om de conferentie van Union Learn bij te wonen en een kijkje te nemen in een bedrijf waar leren op de werkvloer al helemaal is ingeburgerd.

Ook vakbondsbestuurder Marc van Bruggen was van de partij. "Het is interessant om te zien hoe scholing in Engeland naar een hoger plan wordt getild", vertelt Marc. "Als je daar naar de middelbare school bent geweest, wordt je zo snel mogelijk opgeleid om maar geld te gaan verdienen. Dat is een heel andere moraal dan in Nederland heerst. Het standaard kennisniveau is in grote delen van werkend Engeland dan ook te laag. De TUC doet er daar alles aan om werknemers bij te scholen.

Regering
Inspirerend vond Marc om te zien hoe ook de Britse regering daarbij betrokken is. "De TUC krijgt jaarlijks miljoenen van de regering om dit probleem aan te pakken. De regering erkent dat het achteruithollen van het kennisniveau een probleem is en maakt zich er hard voor om dat op te lossen. De Britse vakbondsambassadeurs krijgen zelfs wettelijke bescherming. Dat is heel bijzonder."

Ook Jacqueline van Leeuwen, VakbondsAmbassadeur Winnen met Leren, vond het bijzonder om te zien dat de politiek in Groot-Brittannië zich zo betrokken voelt bij het project. "En ook de ambassadeurs krijgen daar veel erkenning en mogelijkheden om in hun rol door te groeien."

Iceland
Inspirerend vond Jacqueline ook het bezoek aan distributiecentrum Iceland. In dat bedrijf is leren op de werkvloer al helemaal ingeburgerd. De ambassadeurs van TUC hebben er namelijk voor gezorgd dat er mede bij Iceland een erkende opleidingsruimte op de werkvloer is, waar je als werknemer een cursus of opleiding kunt volgen.

"Bij Iceland was goed te zien dat dat een win-win-situatie voor alle partijen oplevert: voor zowel de werknemers als de werkgever." Omdat de werknemers op de werkvloer zelf kunnen doorleren, en dus samen in dezelfde ruimte leren, valt volgens Jacqueline de hiërarchie voor even weg. "In zo'n opleidingsruimte is iedereen ineens gelijkwaardig. Dat werkt door in de sociale verhoudingen: er onstaat meer respect voor elkaar en het bevordert het contact op de werkvloer."

Al veel bereikt
Hoewel Winnen met Leren qua omvang op dit moment nog niet te vergelijken is met Union Learn, vindt Jacqueline wel dat het FNV al veel bereikt heeft met het scholingsinitiatief. "De Engelse vakbond heeft in het begin ook problemen gehad om het project goed tot uitvoering te brengen. Een initiatief als Winnen met Leren en Union Learn heeft nou eenmaal een lange aanloop nodig om het succesvol te laten worden."

Werknemers in de handel verdienen een sprong in de toekomst. Vind jij dat ook? Doe dan mee met het netwerk van #WinnenmetLeren en deel jouw ervaring met de Ontdekcheque op TwitterFacebook en via de mail!

Deel dit bericht via: