Maandag 13 oktober 2014

Zoeken naar een opleiding met toekomst

Als VakbondsAmbassadeur Winnen met Leren stimuleert Bianca Doomen (34) haar collega's op het distributiecentrum van Albert Heijn om een cursus of opleiding te gaan volgen met het ontwikkelingsbudget. Sommige werknemers weten wel dat ze een opleiding willen volgen, maar lopen vast door de vele mogelijkheden die er zijn. Ook daarbij kan Bianca helpen.

Bianca Doomen in gesprek met Ihsan KhomaisiVandaag heeft Bianca haar collega Ihsan Khomaisi over de vloer. De 36-jarige magazijnmedewerker kwam onlangs naar haar toe, omdat hij graag een opleiding wil gaan doen. Hij komt er alleen zelf niet uit. Daarom heeft Bianca een afspraak met hem ingepland, zodat ze samen alle mogelijkheden kunnen doornemen.

Al snel wordt duidelijk dat Ihsan een opleiding wil gaan doen, omdat Albert Heijn over niet al te lange tijd de distributie wil gaan mechaniseren. Daardoor is de kans groot dat zijn functie komt te verdwijnen. Ihsan: "Ik wil me voorbereiden op de toekomst. Ik werk hier al sinds 1999 en zou het liefst bij Albert Heijn blijven. Ik heb een vast contract en ken inmiddels veel mensen. In al die jaren heb ik veel opgebouwd, dus dat wil ik niet zomaar weggooien."

Mechanisatie bij AH
Bianca vraagt hem naar zijn eerdere opleidingen en probeert er achter te komen wat Ihsan kan en wil. Bianca: "Niemand weet wat er straks precies gaat gebeuren als de mechanisatie komt. Sommige collega's besluiten zich daarom om te scholen, zodat ze iets heel anders kunnen gaan doen straks. Zo heb ik een collega die nu een opleiding tot beveiliger volgt."

Ihsan weet echter zeker dat hij bij Albert Heijn wil blijven. Hij wil voorbereid zijn als er straks machines komen in het distributiecentrum, zodat ze hem daar kunnen inzetten. Met die informatie gaat Bianca aan de slag en zoekt ze samen met Ihsan naar opleidingen die aansluiten bij zijn wensen. Zo weet Ihsan bijvoorbeeld al dat hij liever naar school toe gaat, dan dat hij een thuisopleiding volgt.

De juiste opleiding
Na enig speurwerk van Bianca is Ihsan eruit. Hij wil een MBO-opleiding gaan volgen tot servicemonteur. Bianca: "Soms kost het even tijd om de juiste opleiding voor iemand te vinden, maar het geeft me een goed gevoel als ik iemand verder kan helpen. Ik ben blij dat ik een opleiding voor Ihsan heb kunnen vinden die hij interessant vindt."

Werk je in het distributiecentrum van Albert Heijn en wil je ook investeren in jezelf? Kijk op AH Plaza, vraag een Ontwikkelingsbudget aan en waag jouw sprong in de toekomst!

Deel dit bericht via: