Woensdag 04 februari 2015

Winnen met Leren stopt vooralsnog

Het project Winnen met Leren van FNV Bondgenoten is vooralsnog stopgezet. Vanwege problemen met de bekostiging ervan, is het daarom niet meer mogelijk om Ontdekcheques aan te vragen voor een opleiding of cursus.

Ambassadeurs maken een werknemer enthousiast over de Ontdekcheque. Foto: Chris HeijmansFNV Bondgenoten startte Winnen met Leren in 2011, met behulp van financiering vanuit de sociale fondsen van Mode- en Sportdetailhandel, Gemengde en Speelgoedbranche en Bloemen- en Plantendetailhandel. Omdat in de bovenstaande cao-gebieden op dit moment geen cao tot stand kan komen, droogt daarmee helaas ook de financiering van Winnen met Leren op. In een aantal gevallen is het sociaal fonds zelfs opgeheven.

FNV Handel betreurt dat in hoge mate, maar kan op dit moment geen andere conclusie trekken dan het project nu even te stoppen.

Doorstart
Dat betekent overigens niet dat de stekker definitief uit het project wordt getrokken. "We hopen Winnen met Leren later te kunnen laten doorstarten in een nieuw jasje", laat waarnemend projectleider Ron Peters weten. "In het voorjaar van 2015 hopen wij dan ook met nadere berichtgeving te komen. We hopen op goed nieuws, want de ontwikkeling van werknemers in de handel vinden wij nog steeds ontzettend belangrijk", aldus Peters.

Ontdekcheque
Het project Winnen met Leren maakte het voor honderden werknemers in de handel mogelijk om middels een Ontdekcheque van maximaal 750 euro een cursus of opleiding te volgen. VakbondsAmbassadeurs Scholing werden daarbij ingezet, die werknemers actief opzochten op hun werkplek en gesprekken voerden om opleidingswensen te bespreken. Deze opleiding moest bijdragen aan de versterking van de positie van de werknemer op de arbeidsmarkt.

"Onze ambassadeurs hebben heel veel Ontdekcheques uitgezet in heel Nederland. Daarmee hebben heel veel werknemers zichzelf verder kunnen ontwikkelen", zegt Peters. Geld is voor veel werknemers een spelbreker om niet in jezelf te investeren. Die drempel heeft Winnen met Leren voor velen kunnen wegnemen.

Deel dit bericht via: