Veelgestelde vragen

Kan ik ook stage lopen bij een bedrijf met de Ontdekcheque?

Ja dat kan. Je kunt met de Ontdekcheque binnen of buiten de sector handel stage lopen, dat maakt niet uit. Jouw werkgever declareert dan zijn kosten tot maximaal 750 euro.

Ik wil graag een cursus Nederlands doen maar die kost 950 euro. Kan ik daarvoor ook de Ontdekcheque gebruiken?

Ja. Met de Ontdekcheque krijg je 750 euro vergoed, het verschil moet je dan zelf bijleggen, in dit geval dus 200 euro. Het is natuurlijk nog beter als je werkgever het verschil voor je betaalt.
 
Binnen ons bedrijf ben ik verkoper maar heb daar geen diploma van. Kan ik daarvoor ook een Ontdekcheque gebruiken?

Nee, tenzij je werkgever je hierin niet tegemoet komt. Opleidingen die direct met je functie te maken hebben, moeten in eerste instantie door je werkgever worden vergoed.

Ik werk als verkoper en wil een cursus Word en Excel volgen. Wie weet kan ik daarmee nog eens op de administratie werken. Zo’n cursus wordt voor mijn huidige functie niet vergoed. Kan ik daarvoor de Ontdekcheque gebruiken?

Ja, daar is de Ontdekcheque voor. Je kunt er juist opleidingen, cursussen en andere activiteiten mee doen die niet binnen jouw functie zijn geregeld.

Ik werk al twintig jaar in de winkel en in mijn vrije tijd run ik mijn eigen nagelstudio. Ik wil hier graag een opfriscursus voor volgen om nieuwe ideeën op te doen, ook handig voor als ik met pensioen ga. Ik denk alleen niet dat mijn baas daar het nut van inziet, kan ik daarvoor een Ontdekcheque voor gebruiken?

Ja, ook daarvoor kun je de Ontdekcheque gebruiken. Heb je nog twijfels of vragen? Bel dan naar de helpdesk: op maandag, woensdag en vrijdag tijdens kantooruren: 030-2637180. Of neem contact op via de mail.

Hoeveel Ontdekcheques kan ik gebruiken?

Per werknemer is maximaal één Ontdekcheque beschikbaar. Zo krijgen zoveel mogelijk werknemers de kans om te Winnen met Leren.