Handige adressen en links

FNV Bondgenoten / Werkt in je voordeel

FNV Bondgenoten / Overzichtspagina de Handel

FNV Bondgenoten / Word ook VakbondsAmbassadeur Scholing

Deelnemende branches aan Winnen met Leren:

FNV Bondgenoten / Bloemen en Planten
Bestuurder FNV Bondgenoten:
Ozcan Colak
T. 030 2637 154
E.  o.colak@bg.fnv.nl

FNV Bondgenoten / Gemengde- en Speelgoedbranche
Stichting Sociaal Fonds Gemengde Branche en Speelgoedbranche (pdf)
Bestuurder FNV Bondenoten:
Niels Suijker
T. 010 2335 179
E. n.suijker@bg.fnv.nl

FNV Bondgenoten / Mode- en Sportdetailhandel
Stichting Sociaal Fonds Mode- en Sportdetailhandel (pdf)
Bestuurder FNV Bondgenoten:
Ron Peters
T. 0495 433 104
E. r.r.j.b.peters@bg.fnv.nl

Handige adressen en links voor de cao Bloemen en Planten:

Blomatelier. International Floral design
Erkend meesterbinder en Europees Jurylid Diny Blom deelt graag haarkennis, passie om je creativiteit verder te ontwikkelen. Studenten in de regio kunnen zich aansluiten voor 20 wekelijkse workshopsessies van 2 uur op dinsdag- of donderdagochtend, 5 trainingsdagen achter elkaar of verspreid over een aantal weken of maanden. Blomatelier vind je op Molenwerf 22 in Gouda, vijf minuten van het treinstation.

Een Bloeiend Vak
Op deze site vind je informatie over beroepen in een bloemenzaak, een tuincentrum en op de markt. Is er een beroep dat jou aanspreekt? Kijk dan bij opleiding bloemist en opleiding tuincentrum en lees welke opleiding je hiervoor moet volgen. Een Bloeiend Vak is een onderdeel van het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel (HBD). Het HBD maakt zich sterk voor een gezonde detailhandel, waarin het goed ondernemen en werken is.

PTC+
Een moderne praktijktrainer op het gebied van plant, dier en techniek. Bij PTC+ geldt: vandaag leren, morgen doen. De praktijk ervaren en nieuwe vaardigheden zelfstandig uitvoeren. Kortom, de trainingen resulteren in concreet en tastbaar resultaat.

Vereniging Bloemist-Winkeliers
Vereniging Bloemist-Winkeliers (VBW) is de ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. VBW heeft als doel het ondernemersperspectief en de bedrijfsmatige vitaliteit van de individuele en gezamenlijke gevestigde bloemisten in Nederland te bevorderen.

Werken bij de bloemist
Dé plek voor het vinden van geschikt personeel, zoeken naar een nieuwe baan, een nieuwe stageplek of een leerbedrijf.

Handige adressen en links voor de cao Gemengde- en Speelgoedbranche:

Vereniging Gemengde Branch (Gebra)
Vereniging Gebra is de belangenorganisatie voor ondernemers (detaillisten) in de gemengde branche en de speelgoedbranche. Het doel van de vereniging is behartiging van de collectieve en individuele belangen van de aangesloten leden, zowel op sociaal-economisch als op maatschappelijk terrein.

Handige adressen en links voor de cao Mode- en Sportdetailhandel:

Branche Bureau Mode
Een overzicht van opleidingen voor werknemers en scholieren in de Mode- en Sportbranche.

DETEX
Detex is voorloper op het gebied van trainingen in de modebranche. In deze branche gaat het om kleding, schoenen en sportartikelen.

TMO
TMO, Hogeschool voor Modemanagement is de HBO bacheloropleiding voor toekomstige managers in fashion & style. In retail, bij merken en fabrikanten.

Handige adressen en links handel algemeen:

EVC-centrum Nederland
Grootste aanbieder van EVC-procedures in Nederland

FNV Bondgenoten Loopbaanadvies
Heb je twijfels over je loopbaan of weet je niet welke kant je op wilt met je carrière en ben je lid van FNV Bondgenoten? Dan biedt een loopbaanadvies uitkomst!

Ben je nog geen lid en heb je wel interesse? Schrijf je dan hier in.

Goedkopecursus.nl
Vergelijkingswebsite van cursussen voor een scherpe prijs.

Kenniscentrum EVC
Overzichtelijke site over het ervaringscertificaat.

Kenniscentrum Handel
Het verzilveren van het menselijk kapitaal van bedrijven staat centraal in al het werk van KCH. Dat doen zij met vier onderdelen: Kenniscentrum Handel, KCH Examens (biedt ook mogelijkheden voor het behalen van een Ervaringscertificaat), KCH Human Capital Management en KCH International.

Leren en werken
Leren en werken geeft informatie over het opleiden van werknemers voor werkgevers en leerwerkloketten. Ook worden de voordelen genoemd van het EVC.

ROC
Alle interessante informatie over opleidingen en cursussen verzameld op één plek.

ROC Amsterdam

ROC Deventer

ROC Eindhoven

ROC Flevoland

ROC Nijmegen

ROC Midden Nederland

ROC Sittard

ROC Twente

ROC Zeeland

Taal Werkt!
In Nederland hebben 1,1 miljoen mensen van de potentiële beroepsbevolking zoveel lees- en schrijfproblemen dat zij niet goed kunnen functioneren in onze maatschappij en op de werkvloer. Deze site richt zich met cursussen op deze doelgroep.

Unionlearn
Unionlearn is onderdeel van de Engelse vakbond Trade Union Congres (TUC). Unionlearn begon in 2000 met de Engelse variant van onze Vakbondsambassadeurs, de Union Learning Representatives (ULR). Inmiddels staat de teller op ruim 26 duizend URL's die voor 470 duizend collega's een opleiding of cursus hebben mogelijk gemaakt.

De Volksuniversiteit
De volksuniversiteit is er voor iedereen ongeacht leeftijd, vooropleiding of achtergrond. Je volgt de cursussen samen met andere cursisten in een gezellige, ongedwongen sfeer. Je kunt een taal leren of een nieuwe hobby beginnen. Er zijn 92 volksuniversiteiten waar meer dan 2000 cursussen worden georganiseerd in meer dan 400 plaatsen.

De Volksuniversiteit Utrecht
De Volksuniversiteit Utrecht biedt ca. 400 cursussen aan.

Website begeleiding
Leer een succesvolle website maken met behulp van websitebegeleiding.nl.